Oddsleverandører

Hvor kommer egentlig all oddsen fra? Det er nemlig ikke alltid spillselskapet selv som setter den.

Hvem bestemmer oddsen?

Lurer du på hvem som egentlig setter all oddsen som tilbys på de forskjellige bettingsidene? Den må jo selvfølgelig komme fra et sted, men det er ofte ikke bettingselskapene selv som gjør dette. Det finnes nemlig en håndfull aktører som jobber utelukkende med å levere odds. På denne siden leser du mer om disse, og hva de forskjellige løsningene innebærer for deg som spiller.

Egen eller ekstern odds?

All oddsen du finner på bettingsider bestemmes og settes av noen. Enkelte spillselskaper har sine egne oddssettere, og legger gjerne store ressurser i å styre sitt eget utvalg av odds, mens andre henter odds fra eksterne aktører. De to oddsleverandørene som er mest benyttet av de europeiske spillselskapene er Kambi og SBTech.

Hvorfor benytter spillselskaper eksterne leverandører av odds?

Den korte forklaringen er at det er en enorm jobb å analysere, sette og oppdatere odds. Om et bettingselskap ønsker å tilby spill på så mange sporter som mulig, krever det store ressurser. Derfor kan det være en stor fordel å engasjere eksterne oddsleverandører. Oddssetting er selvsagt en like stor jobb for oddsleverandørene, men ved å selge samme tjeneste til mange ulike aktører, øker de kundebasen uten å øke arbeidsmengden så mye.

Hvorfor gjør ikke alle det samme?

Den store ulempen for spillselskaper som bruker oddsleverandører, er at de ikke oppnår noen fordel over andre spillselskaper som bruker samme leverandør. Samme leverandør betyr samme odds. Samtidig gir denne outsourcingen spillselskapet muligheten til å i stedet konsentrere seg om å forbedre produktet sitt på andre måter.

Kambi

Kambi er en populær oddsleverandør for noen av de mest kjente spillselskapene. I utgangspunktet ble Kambi etablert av Unibet for å håndtere oddsen der, men siden har selskapet tatt store steg, og ble børsnotert i 2014. I dag leverer Kambi odds til flere av de store aktørene på markedet.

– Hvilke fordeler har odds fra Kambi?

Først og fremst har Kambi et gigantisk utvalg som gjør at du sjelden savner sporter, kamper og markeder å spille på. Det gjør at bettingsider som bruker Kambi, ofte passer veldig bra for nybegynnere og hobbyspillere. Selve kvaliteten på oddsen som settes er også bra. Ikke nødvendigvis aller høyest på markedet, men du får jevnt over god odds.

  Spill med odds fra Kambi hos

  LeoVegas

  100% opptil 3000 kr i ekte penger

  LeoVegas er blant de fremste av spillselskapene som benytter odds fra Kambi. Med Kambis utvalg og nivå på odds i kombinasjon med LeoVegas gode utforming av tjenester, får du et kjempebra tilbud dersom du velger å spille hos LeoVegas.


  – Finnes det noen ulemper knyttet til Kambis odds?

  Er du ute etter den aller beste oddsen, er ikke Kambi nummer én. Mange storspillere foretrekker derimot Kambi fordi oddsen er jevnt over høy og utvalget er godt. Det må også legges til at Kambi setter begrensninger for spillere som har en langsiktig edge mot dem.

  Dessuten, om du har fått begrensninger hos ett av spillselskapene som bruker Kambi, risikerer du at øvrige selskaper som bruker Kambi også vil begrense deg. Dette gjelder imidlertid kun for storspillere som vinner store summer over en lengre periode, eller som virker å ha et ulovlig spillemønster.

  Odds fra Kambi får du hos blant annet

  SBTech

  SBTech er den leverandøren som brukes av flest europeiske spillselskaper, og mange av de aller største lisensierte spillselskapene på markedet benytter seg av SBTech sine odds.

   – Hvilke fordeler har odds fra SBTech?

   Det er i stor grad tre ting som skiller SBTechs odds fra mange andre: Brukervennlighet, oddskvalitet, og utvalg av livespill. Både før og under kampen tilbyr SBTech et veldig smidig produkt. Det er enkelt å finne frem, og navigasjonen er klar og tydelig. SBTech har en sportsbook som oppdateres kjapt, slik at du som spiller kan spille live på de kampene du ønsker.

   Spill med odds fra SBTech hos

   ComeOn!

   500% opptil 500 kr

   Med SBTech som oddsleverandør, er ComeOn! sikret å ha et svært godt utvalg av odds, godt nivå på oddsen som tilbys og gode tjenester for blant annet livespill. I tillegg kan du som kunde hos ComeOn! benytte deg av en rekke spennende kampanjer og bonuser.


   – Hvilke ulemper har SBTechs odds?

   Utvalget av sport og markeder er ikke det aller største om du ser bort fra livespill. Det betyr at dersom du leter etter odds på mer uvanlige sporter, kan det være en fordel å velge et bettingselskap med en annen oddsleverandør. Utover det finnes det ikke mange nevneverdige ulemper ved oddsen, og vi anbefaler varmt spillselskapene som bruker SBTech når det kommer til oddskvalitet.

   Kjente spillselskaper med odds fra SBTech

   Spillselskaper som bruker egne odds

   Selv om det vanligste og enkleste for et spillselskap er å benytte en ekstern oddsleverandør, finnes det likevel et knippe selskaper som har bestemt seg for å dedikere tid og krefter til å tilby egne odds til spillerne sine. Hovedgrunnen til dette er som regel å kunne ha mest mulig konkurransedyktig odds, noe man ofte ikke klarer å oppnå gjennom en ekstern oddsleverandør.

   Eksempler på selskaper som setter egne odds

   I tillegg er det i denne kategorien naturlig å også nevne Guts og Rizk, som begge er en del av norskeide GiG, og som får sine odds derfra.

   Alle de ovennevnte er velrespekterte spillselskaper som legger mye ressurser i å tilby sine egne odds. Selv om det er ressurskrevende, finnes det store fordeler ved å gjøre dette selv. De sitter nemlig med full kontroll, og kan i motsetning til spillselskaper som bruker odds fra Kambi eller SBTech, være mye mer fleksible i oddssettingen.

   Hos Coolbet for eksempel, handler mye av strategien om å kunne tilby den aller beste oddsen på markedet på utvalgte kamper eller begivenheter. Som følge av dette, har de ofte markedsledende odds på en rekke spill.

   For Bet365 handler det om å opprettholde posisjonen som «verdens største bettingside». De ønsker å kunne kontrollere utvalget sitt fullstendig, samt være det spillselskapet på nettet som tilbyr både flest markeder og de beste markedene.

   Spill med selvstendige odds hos

   Betway

   Sikre deg en oddsboost nå

   Betway er kjent som et spillselskap som leverer tjenester av høy klasse uansett område. Det gjelder selvfølgelig også for oddstilbudet. Betway tilbyr et svært godt utvalg av odds, markeder og sporter, samtidig som kvaliteten på oddsen som tilbys er god. Når du også har tilgang på mange kampanjer og spesialtilbud, og i tillegg får god brukervennlighet med på kjøpet, er Betway et godt valg for de fleste spillere.


   Det finnes altså både fordeler og ulemper ved alle spillselskapers metoder for oddssetting, uansett hvilken type spiller du er. For deg som oddsspiller er det imidlertid viktig å ha oversikt over disse forskjellene, slik at du er bedre rustet til å velge det spillselskapet som er mest riktig for deg. Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe mer rundt dette.

   Vanlige spørsmål om oddsleverandører

   Hvorfor bruker bettingselskaper eksterne oddsleverandører?

   Den korte forklaringen på dette er at det rett og slett er en veldig stor jobb å fortløpende analysere, sette og oppdatere odds på tusenvis av kamper. Derfor velger mange spillselskaper å benytte eksterne aktører til å levere odds.

   Hvorfor setter noen spillselskaper sin egen odds?

   Ved å sette sine egne odds, kan bettingselskapet styre oddstilbudet sitt helt selv. På den måten vil et spillselskap for eksempel kunne utkonkurrere rivalene sine ved å tilby høy odds på utvalgte kamper eller arrangementer. Det krever større ressurser å drive sin egen oddsavdeling, og derfor vil vi ofte bare se dette hos de største selskapene.

   Hvilken oddsleverandør bør jeg velge?

   Det avhenger av hva slags spiller du er. For en nybegynner som ikke har så mye erfaring med sportsbook, er det ikke så viktig å ha den aller beste oddsen, og dermed er det ikke nødvendig å velge et selskap som setter egen odds. En ny spiller vil absolutt finne det de er på jakt etter med et selskap som henter odds fra Kambi eller SBTech.

   Hva er best av Kambi og SBTech?

   Det finnes det ikke noe enkelt svar på. Ofte er forskjellene mellom oddsen de setter bare marginale, men det kan forekomme enkelte avvik fra dette i begge ender. Hovedforskjellen du vil merke er layouten hos de selskapene som bruker den ene eller den andre leverandøren.

   Mange spillere foretrekker Kambi sin layout, da den er brukervennlig og oversiktlig, mens andre spillere setter pris på for eksempel utvalg og funksjoner hos SBTech.