Oddsleverandører

Oddsen må komme fra et sted, og det finnes en håndfull med aktører som jobber med å levere odds, her kan du lese mer om dette, og hva de forskjellige løsningene innebærer.

Alle odds som spillselskapene tilbyr, blir satt av en eller annen. Visse spillselskaper har sine egne oddssettere, mens andre tar inn odds fra eksterne aktører. De to oddsleverandørene som er mest vanlig for de europeiske spillselskapene er Kambi og SBTech.

Hva er grunnen til at spillselskapene bruker eksterne aktører for oddsen sin?

Det er på grunn av at det er en enorm jobb å analysere, sette og oppdatere odds. Om man vil tilby så mange sporter som mulig, kreves det store resurser. Derfor finnes det store fordeler ved å engasjere oddsleverandører. Selvsagt innebærer det også en stor jobb for oddsleverandøren, men ettersom de kan selge samme tjeneste til flere ulike aktører, kan de øke kundebasen sin uten å øke arbeidsmengden sin så mye.

Den store ulempen for spillselskaper som bruker oddsleverandører er at de ikke får noen fordel over andre spillselskaper som bruker samme leverandør. Samme leverandør betyr samme odds. Samtidig kan man i stedet fokusere på å forbedre produktet sitt på andre måter.

Kambi

Kambi er den mest populære oddsleverandøren blant noen av de mest kjente spillselskapene. I utgangspunktet ble de etablert av Unibet for å håndtere deres odds, men de har siden tatt store steg og ble børsnotert i 2014. I dag leverer de odds til flere av de store aktørene på markedet.

Blant annet:

 • Unibet
 • LeoVegas
 • Mr Green
 • Redbet

Hva er fordelene med å spille med Kambis odds?

Først og fremst har Kambi et gigantisk utvalg, som gjør at du sjeldent savner sporter, kamper og markeder å spille på. Det gjør at bettingsider som bruker Kambi passer veldig bra for nybegynnere og hobbyspillere. Selve kvaliteten på oddsen er også bra. Ikke høyest på markedet generellt sett, men veldig høye.

Hva er ulempene med Kambis odds?

Er du ute etter den aller beste oddsen, er ikke Kambi nummer 1. Derimot anvender mange storspillere Kambi fordi oddsene er høye og utvalget er stort. Det skal derimot også legges til at Kambi begrenser spillere som har en langsiktig edge mot dem. Dessuten, om du er begrenset på noen av selskapene som bruker Kambi, risikerer du at øvrige selskaper som bruker Kambi også vil begrense deg. Det gjelder dog kun for storspillere som vinner store summer over en lengre periode, eller som viser et ulovlig spillemønster.

SBTech

Den leverandøren som brukes av de aller fleste europeiske spillselskapene er SBTech. Mange av de større lisensierte spillselskapene på markedet benytter seg av SBTech. Det mest kjente er kanskje Zlatans Bethard.

Andre selskaper inkluderer:

 • ComeOn!
 • NorgesSpill
 • Fansbet

Hva er fordelene med SBTechs odds?

Det er tre ting som skiller SBTech fra mange andre. Brukervennlighet, oddskvalitet, og utvalg av livespill. Både når det gjelder før og under kampen, tilbyr SBTech et veldig smidig produkt. Det er enkelt å finne fram med klar og tydelig navigasjon. SBTech har en sportsbook som oppdateres kjapt, slik at du som spiller kan spille live på de kampene du ønsker.

Hva er ulempene med SBTechs odds?

Utvalget av sport og markeder er ikke det aller største, om man ser bort ifra livebetting. Leter du etter odds på mer uvanlige sporter, kan det være en fordel å velge et selskap med en annen oddsleverandør. Utover det finnes det ikke mange nevneverdige ulemper med SBTech, og vi anbefaler varmt spillselskaper som bruker SBTech, når det kommer til kvalitet på oddsen.

Spillselskaper som bruker egne odds

Selv om det vanligste og enkleste for et spillselskap er å benytte en oddsleverandør, finnes det likevel et knippe selskaper som har bestemt seg for å dedikere tid og krefter til å tilby sine egne odds til spillerene sine. Hovedgrunnen til dette er som regel å kunne ha mest mulig konkurransedyktige odds, noe man gjerne ikke får gjennom en ekstern oddsleverandør.

Eksempler på slike selskaper:

 • Bet365
 • Betway
 • Betfair
 • Betsson
 • NordicBet
 • Betsafe

De ovennevnte er velrespekterte spillselskaper som legger mye energi i å tilby sine egne odds. Det er store fordeler ved dette. De har kontroll og kan, i motsetning til spillselskaper som bruker Kambis eller SBTechs odds, være mye mer fleksible med sin oddssetting.

For eksempel, hos Coolbet handler det om å kunne tilby den aller beste oddsen på markedet på utvalgte kamper eller begivenheter. Som følge av dette, har de ofte markedsledende odds på mange spill.

For Bet365 handler det om å beholde sin stilling som "verdens største bettingside". De vil kunne kontrollere sitt utvalg og tilby flest mulige og beste mulige markeder av alle spillselskapene på nett.

Det finnes altså fordeler og ulemper med alle spillselskapenes metoder, for alle typer spillere. Det er viktig å holde styr på forskjellene for deg som spiller, uansett hvem du er. Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe mer rundt dette.

Vanlige spørsmål om oddsleverandører

Hva burde jeg velge?

Det avhenger av hva slags spiller du er. For en nybegynner som ikke har så mye erfaring med sportsbook, er det ikke så viktig å ha den aller beste oddsen, og dermed er det ikke nødvendig å velge et selskap som setter egen odds. En ny spiller vil absolutt finne det de er på jakt etter med et selskap som henter odds fra Kambi, eller SBTech.

Hvem er best av Kambi og SBTech?

Det er det ikke noe enkelt svar på. Ofte er forskjellene mellom oddsen de setter bare marginale, men det kan forekomme enkelte avvik fra dette i begge ender. Hovedforskjellen du vil merke er layouten hos de selskapene som bruker den ene eller den andre leverandøren.

Personlig foretrekker undertegnede Kambi sin layout, da den er brukervennlig og oversiktlig.