Betalingsmetoder på bettingsider

Hvilke betalingsmetoder er tilgjengelig for betting i Norge?

Betalingsmetoder på bettingsider i Norge

Hvilke betalingsmetoder er tilgjengelig for betting i Norge? Ikke så lett å vite. Stadig nye reguleringer og begrensninger gjør det vanskelig å følge med på hvilke løsninger du kan benytte ved innskudd og uttak på bettingsider.

Vi forsøker på denne siden å gi en oversikt de vanligste betalingsmetodene og hvor de ulike er tilgjengelig. Samtidig får du oversikter over hvilke bettingsider som tilbyr de beste løsningene for innskudd og uttak i Norge.

De fleste spillselskaper tilbyr betaling med bank- og kredittkort, e-lommebøker og forhåndsbetalte kort, og noen ganger kan du også bruke ulike løsninger for direkteoverføring. Samtidig er kryptovaluta også stadig mer utbredt.

Innhold på denne siden

💰 De vanligste betalingsmetodene for betting

💳 Hvilke betalingsmetoder fungerer i Norge

🥇 Hvilke bettingsider tilbyr flest betalingsmetoder

Lær også mer om betalingsmetoder for betting:

✅ Bank- og kredittkort

✅ E-lommebøker

✅ Kryptovaluta

Topp 3 på betalingsmetoder
Bettingside Velkomstbonus Omsetning Utløpstid MinsteinnskuddHopp til
20Bet bonus
20Bet bonus
20Bet
5/5
100% opptil 1000 kr
Omsetning
5x
Utløpstid
7 dager
Minsteinnskudd
100 NOK
Lilibet bonus
Lilibet bonus
Lilibet
5/5
100% opptil 5000 kr
Omsetning
7x
Utløpstid
7 dager
Minsteinnskudd
200 NOK
100% opptil 2100 kr
Omsetning
5x
Utløpstid
30 dager
Minsteinnskudd
200 NOK

Ofte stilte spørsmål om betalingsmetoder på bettingsider

Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene i forbindelse med valg av betalingsløsning.

Hva er den beste betalingsmåten på bettingsider?

Svaret på dette avhenger mye av hva du selv foretrekker. Noen spillere liker best å bruke bankkort, mens andre igjen foretrekker å bruke lynraske e-lommebøker ved både innskudd og uttak. I denne guiden kan du lese mer om hvilke grunner du kan ha til å velge de ulike løsningene.

Hvilken betalingsmåte på bettingsider er raskest?

I svært mange tilfeller er e-lommebøker, eller e-wallets, den raskeste måten å gjøre både innskudd og uttak på bettingsider.

Les mer om betaling med e-lommebøker.

Hva er e-lommebøker?

E-lommebøker er en forkortelse for "elektroniske lommebøker". Det er enkelt og greit en digital lommebok hvor man kan motta, oppbevare og sende penger til ulike brukersteder, deriblant bettingselskaper.

Hva er den sikreste betalingsmetoden til betting?

Så lenge bettingselskapet du spiller hos er til å stole på, skal alle betalingsløsningene de opererer med være trygge. I våre lister finner du kun pålitelige operatører.

Gir alle betalingsmetoder velkomstbonus hos bettingsider?

Nei, i svært mange tilfeller vil du ikke kunne benytte deg av spillselskapets velkomstbonus hvis du gjør innskudd med e-lommebøker. Det finnes imidlertid unntak. Husk derfor å sjekke regler og vilkår for hvert bonustilbud før du velger betalingsmåte.

Hvordan kan jeg gjøre uttak på bettingsider?

Du vil vanligvis være nødt til å gjøre uttak med samme betalingsmetode som du gjorde innskudd. Om dette ikke er mulig kan du be om bankoverføring.

Egne regler for betting og betaling i Norge

Som følge av norske myndigheters press på bankene er det begrenset hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelige i Norge. Dette påvirker særlig alternativene for uttak. Derfor er e-lommebøker et godt alternativ til de mer vanlige betalingsløsningene, da de i de fleste tilfeller er både trygge og raske, og omgår bankenes begrensninger.

Samtidig er det dessverre slik at innskudd med e-lommebøker ofte kan forhindre deg i å motta bonuser. Bettingsidene tilbyr ofte velkomstbonuser til nye kunder, men begrenser i mange tilfeller hvilke betalingsmetoder du kan bruke ved innskudd om du vil motta bonus.

Vanlige betalingsmetoder for betting i Norge:

Innskudd med e-lommebøker gir ofte ikke velkomstbonus

"Innskudd med Revolut og MuchBetter gir ikke velkomstbonus."

Dette er ofte oppgitt med liten skrift i bonusvilkårene, men vi prøver så godt vi kan å gjøre deg oppmerksom på dette når vi presenterer de ulike spillselskapenes bonuser. Heldigvis finnes det spillselskaper som er klar over de norske begrensningene, og som likevel gir bonus til spillere i Norge ved bruk av e-wallets. Andre bettingselskaper har bonussystemer som fungerer uavhengig av innskudd, og lar deg aktivere bonusene når det passer deg, uansett hvilken betalingsløsning du benytter deg av.

Betting med bank- og kredittkort

Innskudd med kort, som Visa og Mastercard, eller bankoverføring fungerer på samme måte som når du kjøper noe i en nettbutikk, noe de fleste av oss er godt kjent med. Vi har i denne guiden derfor valgt å fokusere mest på andre betalingsmetoder.

Når det kommer til bruk på bettingsider er det derimot er det verdt å nevne at både innskudd og uttak med disse løsningene gjerne går via en tredjeparts betalingsleverandør. Dette er normalt, og ikke noe å bekymre seg for, men det kan være verdt å være klar over dersom du skulle være så uheldig at det oppstår problemer med en av transaksjonene dine og du kontakter spillselskapet for hjelp.

Særlig dersom du benytter deg av bankoverføring ved uttak er det viktig at transaksjonen går via en tredjepart, siden norske banker har fått pålegg fra myndighetene om å nekte alle innkommende transaksjoner fra utenlandske spillselskaper, men ikke fra uavhengige betalingsleverandører.

Betal med bank- og kredittkort

20Bet

100% opptil 1000 kr

20Bet tilbyr et stort utvalg av betalingsmetoder både ved innskudd og uttak. Bruk for eksempel enten bank- eller kredittkort. Både Visa og Mastercard skal fungere i Norge.

Betting med E-lommebøker

E-wallets vokser stadig i popularitet, og kan best forklares som nettjenester for håndtering av penger og transaksjoner. Derav navnet – elektronisk lommebok. Mange har nok allerede hørt om PayPal, som er et eksempel på en e-lommebok. PayPal er imidlertid ikke like stort i Norge som i en del andre land, men det finnes også andre lignende aktører som går å bruke til innskudd og uttak på bettingsider.

Etter at Paysafegroup i desember 2020 noe overraskende valgte å slutte å tilby sine tjenester for betting på det norske markedet innebar det at man ikke lenger kunne benytte seg av velfungerende og pålitelige metoder som Skrill, Neteller og Paysafecard til å betale på bettingsider. Dermed har norske kunder som ønsker å kunne sette inn penger på spillsider online måttet se seg om etter andre alternativer, og vi skal gå nærmere inn på noen av de mest fremtredende litt lenger ned.

De største fordelene med å bruke e-lommebøker til betting er at både innskudd og uttak skjer nesten umiddelbart, pluss at sikkerheten er på topp. E-lommebøker beskyttes nemlig med kryptering og andre sikkerhetstiltak for å sørge for at pengene og transaksjonene dine er trygge.

Merk at de fleste bettingselskaper vil kreve at du har gjort minst ett innskudd med en annen betalingsmetode, som kort eller bankoverføring, før du kan benytte e-lommebøker til innskudd og uttak. Dette på grunn av lovgivning rundt hvitvasking av penger.

Få bonus med e-wallets hos 22Bet

22Bet

100% opptil 1200 kr

22Bet er blant de nyere bettingselskapene på markedet, og de lar deg få velkomstbonus selv om du gjør innskudd med e-lommebøker.

Mange spillselskaper skilter med at transaksjoner med e-lommebøker er gebyrfrie, men i praksis stemmer ikke dette helt. Du betaler riktignok ikke noe gebyr til spillselskapet, men e-lommeboktjenesten tar ofte en avgift når du tar ut penger til bankkontoen din fra e-lommeboken. Det positive er at du i hvert fall slipper å betale transaksjonsgebyr to ganger.

Som tidligere nevnt, gir de fleste spillselskaper ikke velkomsttilbud og andre bonuser om du gjør innskudd med e-lommebøker. Heldigvis gjøres det unntak fra denne regelen for norske spillere hos enkelte spillselskaper. Her hos Betsjekk.com forsøker vi alltid å gi opplysninger i våre anmeldelser av bettingsider om hvorvidt det er mulig å motta bonus ved innskudd med e-wallets.

Nye e-lommebøker

Etter at Paysafegroup bestemte seg for å slutte å tilby sine betalingsmetoder på det norske markedet har man blitt nødt til å jakte på nye alternativ som fungerer når man skal gjøre innskudd og uttak på bettingsider.

Vi har derfor tatt på oss oppgaven med å se nærmere på noen av alternativene som står fram som de mest populære og pålitelige når det kommer til betting.

Revolut

Med alle begrensninger som har blitt pålagt den siste tiden har Revolut seilet opp som en av de aller største favorittene for norske spillere når det kommer til bruk av e-lommebøker på bettingsider.

Revolut gir tilgang til et internasjonalt VISA-kort

Dette kortet kan du selvfølgelig bruke virtuelt, men det er også mulig å få tilsendt en fysisk versjon av kortet i posten. Etter at du har registrert deg hos Revolut vil du umiddelbart få tilgang det virtuelle kortet, som så kan brukes som betalingsmetode på alle bettingsider som godtar Visa som betalingsmetode.

Revolut

Du kan enkelt fylle på din Revolut-konto ved å overføre fra din norske bankkonto eller med et hvilket som helst norsk bankkort.

Når det er tid for å gjøre innskudd med Revolut fyller du simpelthen inn kortinformasjonen som fins på Revolut-kortet ditt, akkurat som du ville gjort med et vanlig Visa-kort.

Revolut fungerer også som uttaksmetode

Ved registrering får du nemlig også et eget internasjonalt kontonummer, som du så kan ta ut pengene til. Revolut bruker mer eller mindre samme teknologi som Visa når det kommer til betalinger og overføringer av penger, noe som betyr at det er en trygg og pålitelig alternativ betalingsmetode på bettingsider.

Gjør innskudd med Revolut

Lilibet

100% opptil 5000 kr

Lilibet er blant bettingselskapene som tilbyr en rekke betalingsmetoder, og blant dem finner vi blant annet Revolut.

Muchbetter

Muchbetter er et annet alternativ som har en stigende popularitet blant norske spillere. Muchbetter er en mobilbasert løsning, så du trenger bare å laste ned deres app og fullføre registreringen for å være i gang.

Muchbetter fungerer ypperlig for både Android og iOS

Etter at du har satt opp din konto er det bare å overføre penger, som kan gjøres både med Visa, Mastercard, bankoverføring, og faktisk også kryptovaluta.

Muchbetter

Muchbetter godtas som betalingsløsning hos mange ulike nettsider, og med sin gryende popularitet blir det stadig flere bettingselskaper som godtar Muchbetter som metode for både innskudd og uttak.

MiFinity

MiFinity seiler opp som et annet fullverdig alternativ når det kommer til e-lommebøker. Denne betalingsmetoden fungerer både gjennom nettleser og via egen app, slik at den er tilgjengelig å bruke hvor som helst og når som helst.

Etter at man er registrert og klar er det bare å overføre penger fra sitt kort eller bankkonto, som deretter kan gå videre til spillkontoen på din valgte bettingside.

Det er for øyeblikket en del selskaper som ikke har MiFinity som tilgjengelig betalingsmetode, men med sin gryende popularitet har vi tro på at stadig flere sider vil legge den til i tiden som kommer.

Bruk MiFinity hos Betinia

Betinia

100% opptil 2000 kr

Betinia er et forholdsvis ferskt tilskudd blant bettingselskaper online, og sørger for å tilby blant annet MiFinity som betalingsmetode på sin side.

HiPay

Hipay

HiPay er et annet bra alternativ å vurdere når det kommer til e-lommebøker til betting. Det er lett å registrere sin konto hos HiPay, og de tilbyr en lang rekke valutaer og betalingsmetoder når man vil overføre sine penger fra kort eller bankkonto.

Akkurat som med e-lommebøkene over går det utmerket å bruke HiPay på bettingsider både når det kommer til innskudd og uttak, så man slipper å måtte bytte mellom forskjellige betalingsmetoder når man enten vil sette inn penger eller hente ut sine gevinster.

Den største ulempen med HiPay for øyeblikket er at det er ganske få bettingsider som tilbyr nettopp denne metoden. Vi ser derimot for oss at dette vil forbedres i fremtiden, da HiPay er en praktisk og trygg betalingsløsning som stadig flere spillere får øynene opp for.

Betting med forhåndsbetalte kort

Forhåndsbetalte kort fungerer litt på samme måte som et kontantkort til mobiltelefon. Forhåndsbetalte kort har en gitt verdi som du velger når du kjøper kortet. Kortet har en kode som du oppgir når du skal gjøre innskudd hos spillselskapet, og når transaksjonen utføres overføres pengebeløpet fra kortet, eller rettere sagt leverandørens nettjeneste, til spillekontoen din.

Paysafecard var det mest populære valget for nordmenn fram til desember i 2020, da de noe overraskende valgte å stenge ned på det norske markedet.

I tomrommet som ble etterlatt har særlig Neosurf stått fram som et bra alternativ
Neosurf

Neosurf var opprinnelig en betalingsleverandør som man bare kunne på finne på det franske markedet, men gitt hvordan situasjonen er for betalinger hos bettingselskaper i Norge har Neosurf blitt et stadig mer vanlig valg for mange også her til lands.

Det går ikke å kjøpe fysiske Neosurf-kort i Norge, men det fins flere nettsider hvor det er mulig å kjøpe virtuelle gavekort fra Neosurf online. Disse vil allerede være ferdig påfylt og klare til bruk umiddelbart, så det er en enkel og smidig prosess.

Bruk av Neosurf kommer derimot med visse begrensninger. Når man skal kjøpe et gavekort fins det bare et knippe utvalgte beløp man kan velge, og selv om disse vil passe fint for majoriteten av spillere er det uansett fint med større valgmulighet.

På toppen av dette er det også bare mulig å bruke Neosurf når man skal gjøre innskudd. Om du ønsker å gjøre uttak av dine gevinster må dette gjøres ved hjelp av bankoverføring.

Bruk Neosurf hos Betway

Betway

100% opptil 1000 kr
+ 20 gratisspill

Betway tilbyr en hel rekke betalingsalternativer for norske spillere, og forhåndsbetalte kort fra Neosurf er selvfølgelig ett av dem.

Betting med bankoverføring

Bankoverføring er den mest tradisjonelle av alle de vanlige betalingsmetodene. Innskudd til et bettingselskap med bankoverføring fungerer i stor grad på samme måte som når du betaler regninger i nettbanken, bortsett fra at du betaler til et IBAN-nummer i stedet for et vanlig norsk kontonummer. Dette fordi spillselskapene er basert i utlandet. IBAN står for International Bank Account Number.

Det blir imidlertid stadig mindre vanlig at spillselskaper tilbyr muligheten til å gjøre innskudd og uttak via bankoverføring med norsk konto. Dette er fordi norsk lovgivning i mange tilfeller forhindrer banken din fra å overføre penger til kontoer assosiert med utenlandske bettingsider.

Det har lenge vært vanlig at spillselskapene omgår dette ved å benytte en tredjeparts leverandør som mellomledd, men dette blir stadig vanskeligere.

Gjør uttak med bankoverføring

Rabona

100% opptil 2000 kr

Rabona er blant de fremste av bettingselskapene på det norske markedet, og tilbyr et stort utvalg av betalingsløsninger. De oppgir blant annet at norske kunder kan gjøre uttak med bankoverføring.

Betting med kryptovaluta

Et annet betalingsalternativ for betting som har dukket opp de siste årene er kryptovaluta. Dette er en digital valuta som ikke er knyttet til det tradisjonelle banksystemet, noe som betyr at det ikke er noen myndigheter eller banker som kontrollerer dem.

Transaksjoner med kryptovaluta går både raskt og effektivt

Når man bruker kryptovaluta som betalingsmetode på bettingsider slipper man også å bekymre seg for at pengene kan komme på avveie, da det er designet for å være svært sikkert i bruk.

Bitcoin

Som et gryende betalingsalternativ er det for øyeblikket ikke for mange bettingselskaper som tilbyr muligheten til å bruke kryptovaluta til betting, men med tanke på begrensningene som er pålagt norske kunder kan vi se for oss at dette antallet bare vil øke i framtiden.

Bitcoin er det mest kjente valget når det kommer til kryptovaluta, men det fins sider som også tillater Litecoin og Ethereum.

Bruk kryptovaluta hos Rabona

Rabona

100% opptil 2000 kr

Rabona er blant de nyere tilskuddene i bettingkatalogen, og for å kunne tiltrekke seg nye spillere er de blant bettingsidene som tilbyr å bruke kryptovaluta som betalingsmetode.